Skupina SOCAMEL
SOCAMEL je dlouhodobým lídrem na trhu
Již více než 70 let nabízí společnost SOCAMEL nejlepší řešení pro distribuci jídel ve veřejném sektoru ve Francii i po celém světě. Díky produktům navrženým a vyráběným ve Francii je SOCAMEL dnes světovým lídrem v oboru distribuce pokrmů.
SOCAMEL má silnou pozici v Evropě se zastoupením v každé zemi EU a to včetně České republiky a Slovenska. Ústředí se nachází ve Francii.
SOCAMEL působí ve více než 50 zemích a každý den doručí přes 3 miliony jídel díky více jak 82 000 zařízením, která denně fungují po celém světě.
Poslání SOCAMEL
Zajištění efektivní a bezpečné distribuce jídel v komunitních zařízeních, především ve zdravotnictví a sociální péči, je hlavním posláním společnosti SOCAMEL.
Naše technologie a služby jsou navrženy tak, aby podporovaly každodenní provoz nemocnic, domovů seniorů a dalších zařízení – s důrazem na kvalitu, spolehlivost a pohodu všech příjemců stravy.
Z tohoto poslání vycházejí tři klíčové pilíře naší práce:
Pokročilé technologie
Inovativní přístup ke službám
Zajištění komfortu pro klienty i personál
70 let inovací
V roce 1946 založil Emile Beizermann společnost SOCAMEL, Société de Construction d’Armoires Mécaniques et Electriques. Rodinný podnik s pouhými třemi zaměstnanci vznikl ve městě Renage.
Společnost SOCAMEL se zpočátku specializovala na výrobu ohřívacích vozíků pro hromadnou distribuci jídel v nemocnicích. Díky svému průkopnickému duchu stála u zrodu celé řady inovací, které zanechaly nesmazatelnou stopu v institucionálním stravování – zejména koncept „cook chill“.
Dnes je Socamel Technologies světovým lídrem v oblasti logistiky institucionálního stravování ve zdravotnictví, školství a vězeňství.
STÁLE O KROK NAPŘED
Ve všech fázích svého vývoje přicházela Socamel Technologies s novými řešeními s cílem poskytovat co nejlepší služby zákazníkům a zvyšovat komfort stravování pacientů. Přehled klíčových milníků…
60. léta
-
Zavedení personalizovaných táců pro nemocniční stravování.
-
Vznik prvních linek pro přípravu a kompletaci jídel.
1965 – Uvedení vozíku Rescal, prvního modelu využívajícího technologii termokonvekce.
1969 – Vývoj zařízení pro rychlé zmrazování pomocí kryogeniky ve spolupráci s firmou Air Liquide.
70. léta
Nová výrobní metoda: Cook Chill neboli odložená příprava jídel.
1970 – Socamel zavádí systém Cook Chill a uvádí první vozíky pro kombinovanou distribuci s integrovaným termokonvekčním dohříváním.
1973 – Spuštění první centrální kuchyně pracující metodou Cook Chill.
1974 – Uvedení trouby Therminal, prvního zařízení pro dohřívání jídel.
1974 – Založení společnosti Rescaset, specializované na výrobu jednorázového nádobí a spotřebního materiálu.
80. léta
Vývoj nových konceptů pro nemocniční, školní i další institucionální stravování (firmy, armáda aj.).
1982 – První vozíky na jídlo vybavené ventilátorem a chladicím systémem.
1984 – Uvedení prvních vozíků Rescatronic pro distribuci tácků v nemocnicích.
90. léta
Tři klíčové inovace chráněné patenty: Double Flow / Ergoserv, Cook-In-Pack, Rotofour.
Zahájení mezinárodní expanze.
1990 – Vynález oddělené technologie – základu vlajkového produktu Double Flow / Ergoserv.
1990 – Uvedení jednoporcového tácu.
1990 – Socamel Technologies kupuje investiční společnost Apax Partners.
1994 – Vstup Socamel na sekundární trh burzy v Lyonu.
1997 – Zahájení expanze do USA založením dceřiné společnosti Socamel America.
2000–2009
Nová generace vozíků umožňuje Socamelu udržet si pozici lídra: Compact’Clim Plus a Double Flow Plus.
2000 – Další růst na americkém trhu. Uvedení prvních myček vozíků na jídlo pro zdravotnictví.
2001 – Socamel se stává součástí skupiny Guillin Group.
2004 – Uvedení konceptu Ergomix pro simultánní dohřívání vícedílných nádob a tácků.
2006 – Uvedení snídaňového vozíku Servizio.
2007 – Akvizice britské firmy Colston a založení Socamel United Kingdom Ltd.
2008 – 3. generace konceptu Double Flow / Ergoserv s vestavěným systémem sledovatelnosti i-Serv. Uvedení nového modelu Multiserv pro distribuci jídel v jídelnách.
2009 – Uvedení Servitherm, nového teplotně izolovaného vozíku.
2010–2019
2010 – Vytvoření Charty závazků společnosti – nový důkaz důrazu na kvalitu služeb v oblasti auditu, školení, předvádění a servisu.
2011 – Uvedení vozíku Servizio Brunch, Ergoserv Optimum (varianta s kapacitou až 36 táců) a i-Serv verze 2.
2012 – Uvedení vozíků Roomserv (pro systém Cook&Serv), Compactserv 2, Servizio Café (automatický výdej teplých nápojů), antibakteriálních táců a nové řady služeb.
2013 – Uvedení vozíku Coolserv (s dálkovým řízením a CO₂ chlazením), Restocar Junior (pro vězeňské stravování), Ergoserv Junior, a verze 4 unikátního konceptu Double Flow / Ergoserv.
2014 – Nová porcelánová sada Olympus a čtyřdveřová varianta vozíku Ergoserv V4. Založení dceřiné společnosti Socamel España.
2015 – Vývoj řešení Compactserv Mini Plates pro výdej teplých pokrmů.
2016 – Výroba Compactserv s vložkami. Uvedení Ergochef, unikátního řešení pro výdej víceporcí. Vstup do společnosti německého distributora – vznik SOCAMEL Deutschland.
2017 – Uvedení nové verze MULTISERV V3, spojující výkon a ergonomii.
2019 – Změna grafiky produktů – sjednocení barev a stylu napříč sortimentem. Uvedení vylepšené verze DOUBLEFLOW v4.2, zvyšující komfort pro kuchyně Cook&Chill i Cook&Serve.
2020 a dále
2020 – Probíhá řada vývojů a zlepšení produktů, které budou uvedeny na trh během roku, aby společnost Socamel Technologies – jako již více než 70 let – pokračovala v inovacích a upevňovala svou pozici světového lídra.