Skupina SOCAMEL

SOCAMEL je dlouhodobým lídrem na trhu

Již více než 70 let nabízí společnost SOCAMEL nejlepší řešení pro distribuci jídel ve veřejném sektoru ve Francii i po celém světě. Díky produktům navrženým a vyráběným ve Francii je SOCAMEL dnes světovým lídrem v oboru distribuce pokrmů.

 

SOCAMEL má silnou pozici v Evropě se zastoupením v každé zemi EU a to včetně České republiky a Slovenska. Ústředí se nachází ve Francii.

SOCAMEL působí ve více než 50 zemích a každý den doručí přes 3 miliony jídel díky více jak 82 000 zařízením, která denně fungují po celém světě.

Poslání SOCAMEL

Zajištění efektivní a bezpečné distribuce jídel v komunitních zařízeních, především ve zdravotnictví a sociální péči, je hlavním posláním společnosti SOCAMEL.

Naše technologie a služby jsou navrženy tak, aby podporovaly každodenní provoz nemocnic, domovů seniorů a dalších zařízení – s důrazem na kvalitu, spolehlivost a pohodu všech příjemců stravy. 

Z tohoto poslání vycházejí tři klíčové pilíře naší práce:

Snímek obrazovky 2025-04-29 v 13.29.49Pokročilé technologie

Snímek obrazovky 2025-04-29 v 13.29.57Inovativní přístup ke službám 

 

 Snímek obrazovky 2025-04-29 v 13.30.02Zajištění komfortu pro klienty i personál

      

70 let inovací

V roce 1946 založil Emile Beizermann společnost SOCAMEL, Société de Construction d’Armoires Mécaniques et Electriques. Rodinný podnik s pouhými třemi zaměstnanci vznikl ve městě Renage.

 

Společnost SOCAMEL se zpočátku specializovala na výrobu ohřívacích vozíků pro hromadnou distribuci jídel v nemocnicích. Díky svému průkopnickému duchu stála u zrodu celé řady inovací, které zanechaly nesmazatelnou stopu v institucionálním stravování – zejména koncept „cook chill“.

 

Dnes je Socamel Technologies světovým lídrem v oblasti logistiky institucionálního stravování ve zdravotnictví, školství a vězeňství.

 

STÁLE O KROK NAPŘED

Ve všech fázích svého vývoje přicházela Socamel Technologies s novými řešeními s cílem poskytovat co nejlepší služby zákazníkům a zvyšovat komfort stravování pacientů. Přehled klíčových milníků…

 

60. léta

  • Zavedení personalizovaných táců pro nemocniční stravování.

  • Vznik prvních linek pro přípravu a kompletaci jídel.

1965 – Uvedení vozíku Rescal, prvního modelu využívajícího technologii termokonvekce.

1969 – Vývoj zařízení pro rychlé zmrazování pomocí kryogeniky ve spolupráci s firmou Air Liquide.

 

70. léta

Nová výrobní metoda: Cook Chill neboli odložená příprava jídel.

1970 – Socamel zavádí systém Cook Chill a uvádí první vozíky pro kombinovanou distribuci s integrovaným termokonvekčním dohříváním.

1973 – Spuštění první centrální kuchyně pracující metodou Cook Chill.

1974 – Uvedení trouby Therminal, prvního zařízení pro dohřívání jídel.

1974 – Založení společnosti Rescaset, specializované na výrobu jednorázového nádobí a spotřebního materiálu.

 

80. léta

Vývoj nových konceptů pro nemocniční, školní i další institucionální stravování (firmy, armáda aj.).

 

1982 – První vozíky na jídlo vybavené ventilátorem a chladicím systémem.

1984 – Uvedení prvních vozíků Rescatronic pro distribuci tácků v nemocnicích.

 

90. léta

Tři klíčové inovace chráněné patenty: Double Flow / Ergoserv, Cook-In-Pack, Rotofour.

Zahájení mezinárodní expanze.

 

1990 – Vynález oddělené technologie – základu vlajkového produktu Double Flow / Ergoserv.

1990 – Uvedení jednoporcového tácu.

1990 – Socamel Technologies kupuje investiční společnost Apax Partners.

1994 – Vstup Socamel na sekundární trh burzy v Lyonu.

1997 – Zahájení expanze do USA založením dceřiné společnosti Socamel America.

  

2000–2009

Nová generace vozíků umožňuje Socamelu udržet si pozici lídra: Compact’Clim Plus a Double Flow Plus.

 

2000 – Další růst na americkém trhu. Uvedení prvních myček vozíků na jídlo pro zdravotnictví.

2001 – Socamel se stává součástí skupiny Guillin Group.

2004 – Uvedení konceptu Ergomix pro simultánní dohřívání vícedílných nádob a tácků.

2006 – Uvedení snídaňového vozíku Servizio.

2007 – Akvizice britské firmy Colston a založení Socamel United Kingdom Ltd.

2008 – 3. generace konceptu Double Flow / Ergoserv s vestavěným systémem sledovatelnosti i-Serv. Uvedení nového modelu Multiserv pro distribuci jídel v jídelnách.

2009 – Uvedení Servitherm, nového teplotně izolovaného vozíku.

 

2010–2019

2010 – Vytvoření Charty závazků společnosti – nový důkaz důrazu na kvalitu služeb v oblasti auditu, školení, předvádění a servisu.

2011 – Uvedení vozíku Servizio Brunch, Ergoserv Optimum (varianta s kapacitou až 36 táců) a i-Serv verze 2.

2012 – Uvedení vozíků Roomserv (pro systém Cook&Serv), Compactserv 2, Servizio Café (automatický výdej teplých nápojů), antibakteriálních táců a nové řady služeb.

2013 – Uvedení vozíku Coolserv (s dálkovým řízením a CO₂ chlazením), Restocar Junior (pro vězeňské stravování), Ergoserv Junior, a verze 4 unikátního konceptu Double Flow / Ergoserv.

2014 – Nová porcelánová sada Olympus a čtyřdveřová varianta vozíku Ergoserv V4. Založení dceřiné společnosti Socamel España.

2015 – Vývoj řešení Compactserv Mini Plates pro výdej teplých pokrmů.

2016 – Výroba Compactserv s vložkami. Uvedení Ergochef, unikátního řešení pro výdej víceporcí. Vstup do společnosti německého distributora – vznik SOCAMEL Deutschland.

2017 – Uvedení nové verze MULTISERV V3, spojující výkon a ergonomii.

2019 – Změna grafiky produktů – sjednocení barev a stylu napříč sortimentem. Uvedení vylepšené verze DOUBLEFLOW v4.2, zvyšující komfort pro kuchyně Cook&Chill i Cook&Serve.

 

2020 a dále

2020 – Probíhá řada vývojů a zlepšení produktů, které budou uvedeny na trh během roku, aby společnost Socamel Technologies – jako již více než 70 let – pokračovala v inovacích a upevňovala svou pozici světového lídra.